Xiaomi Elektrikli Scooter Resetleme | Nasıl Resetlenir?

Xiaomi Elektrikli Scooter Resetleme | Nasıl Resetlenir?

Xiaomi elektrikli scooter nasıl resetlenir? Neden resetlemeniz gerekir? M365, Pro/Pro2, 1S, Essential tüm modellerde resetleme işlemi aynı mıdır? Xiaomi scooter reset atma nasıl yapılır? Gibi onlarca soru alıyoruz. Konuyla ilgili sizlere yardımcı olmak için böyle bir yazı hazırlama gereği duyduk. Umuyoruz ki faydalı bir yazı olur.

Xiaomi elektrikli scooter, birçoğumuzun da bildiği gibi ülkemizde en çok kullanılan escooter markasıdır. Artıları ve eksileri ile binlerce kullanıcı tarafından tercih kullanılmaktadır. Beyin devreleri olan her elektronik cihaz gibi Xiaomi escooter araçlarında da çeşitli elektronik ve yazılımsak problemler meydana gelebilir.

Xiaomi Mi Home uygulaması ile scooter yazılımına erişebilir ve çeşitli müdahalelerde bulunabilirsiniz. Ayrıca elektrikli scooterınız ile ilgili birçok bilgiye de ulaşabilirsiniz. Tabi bazen mobil uygulamasından kaynaklı bazen de donanımından ve yazılımından kaynaklı çeşitli problemler ortaya çıkabilir. Çıkan problemler genellikle scooter dijital ekranında iki haneli hata kodu ile görünür. Siz bu hata kodlarından skuterınızdaki arızanın sebebini öğrenebilirsiniz. Konuyla ilgili de daha önce Xiaomi Scooter Hata Kodları başlıklı bir yazı yazmıştık. İncelemenizi mutlaka tavsiye ederiz.

Xiaomi elektrikli scooterınızda her zaman problem ve arızalar ekranda hata kodu olarak görünmeye bilir. Böyle durumlarda genellikle scooterınız kilitlenmiş ya da hiç açılmıyordur. Kilitli ya da güç düğmesine bastığınızda tepki vermeyen yani açılmayan Xiaomi escooterlar için genellikle resetleme işlemi yapmak çözüm olabilir.

Bu yazımızda Xiaomi scooter resetleme nasıl yapılır sizlere ondan bahsedeceğiz. M365, Pro/Pro2, 1S, Essential resetleme işlemini nasıl yapacağınızı anlatacağız.

 

Xiaomi Elektrikli Scooter Resetleme

 

Xiaomi elektrikli scooter resetleme işlemi aslında çok basit bir şekilde yapılır. Skuterınıza reset atma gibi bir amacınız varsa aşağıdaki adımları sırasıyla takip etmeniz gerekir;

 

  • Xiaomi scooter reset atmak için öncelikle scooterınızın kapalı ve şarj kablosu ile elektriğe bağlı olmaması gerekir.
  • Elektrikli scooter gidonunda bulunan açma/kapama yani güç düğmesi, fren kolu ve gaz koluna birden temas edebilir konumda scooterınızı konumlandırmalısınız.
  • Aynı anda Güç düğmesi, fren kolu ve gaz koluna “bip sesi” birkaç defa arka arkaya çıkacak şekilde basılı tutunuz.
  • Sesleri duyduktan sonra ellerinizi basılı halde olan güç düğmesi, fren kolu ve gaz kolundan çekiniz.
  • Xiaomi scooter resetleme işleminiz tamamlandı.
  • Xiaomi scooter resetleme işlemini scooter yazılımınızda kilitlenme gibi durumlardan kurtulmanız ve bilgi verici olması için anlattık. Eğer scooterınız reset atma işlemine tepki vermiyor ya da halen açılmıyorsa problem resetleme ile geçecek gibi değildir. Böyle bir durumda scooterınızda ciddi sorunlar olabilir.

 

Yukarıda sizlere anlattığımız Xiaomi scooter resetleme işlemi M365, Pro/Pro2, 1S ve Essential olmak üzere tüm modellerde geçerlidir. Bu bilgiler sizlere faydalı olması açısından hazırlanmış ve aktarılmıştır. Zaman içerisinde yazılımda değişen şartlar ve diğer ihtimaller düşünülerek elektrikli scooterınızda oluşabilecek herhangi bir problem ve arızadan sorumluluk kabul etmediğimizi de belirtmek isteriz.

Elektrikle çalışan ve bataryası, motoru bulunan cihazlar oldukları için elektrikli scooter arızası ve problemlerinde çözümü kendiniz aramak tehlikeli olabilir. Yanlış yapılacak bir müdahale olumsuz sonuçlara neden olabilir. Bu alanda bilgili ve tecrübeli değilseniz arızanın çözümü için bir uzmana danışmanızı tavsiye ederiz.

 

 

ScooterAl olarak Xiaomi elektrikli scooter teknik servis ve bakımını yapabilecek tecrübeli ve yetenekli bir ekibe sahibiz. 0850 305 71 14 numarasıyla 7/24 çevrimiçi WhatsApp hattımızdan bize yazabilir ya da mesai saatleri içerisinde yine aynı telefondan bizi arayabilirsiniz. Ayrıca İstanbul ve Antalya’da bulunan mağazamıza da bekleriz.

 

Etiketler: elektrikli scooter, scooter, resetleme, resetleme nasıl yapılır, scooter resetleme, xiaomi, xiaomi scooter, xiaomi scooter resetleme
Nisan 04, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR