2 Tekerlekli Scooter Modelleri ve Avantajları

2 Tekerlekli Scooter Modelleri ve Avantajları

2 tekerlekli scooter modelleri günümüzde en çok tercih edilen scooter çeşitidir. 2 tekerlekli scooter fiyatları, kullanımı, çalışma mekanizması, avantajları ve dezavantajları üzerine sizleri bilgilendirici bir yazı kaleme almak istedik. Umuyoruz ki faydalı bir yazı olur.

Bu yazıyı okuyorsanız scooter almayı düşünüyor ve iki tekerlekli modelleri incelemek istiyorsunuzdur. Belki fiyatlarını belki de avantaj ve dezavantajlarını merak ediyorsunuzdur. Biz de sizlere elimizden geldiğince yardımcı olabilecek bir yazı hazırlamak istedik. Bu yazımızda iki tekerli scooter modelleri, fiyatları, kullanımı, avantaj ve dezavantajları hakkında bilgi vereceğiz.

Scooter’ı kelime anlamı olarak açıklamaya gerek görmüyoruz. Eğer detaylı öprenmek ve hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz sitemizdeki diğer blog yazılarından merak ettiklerinize ulaşabilirsiniz. Şimdi sizlerle iki tekerli modeller üzerine konuşacağız. “Scoter almayı düşünüyorsunuz ve neden iki tekerlekli almalısınız?” bu soruya vereceğimiz yanıt sizin işinize yarayabilir.

2 Tekerlekli Scooter Modelleri

2 tekerlekli scooter modelleri geçmişten beridir en popüler modellerdir. Bu modellerin tercih sebebi aslında klasik olmalarından ve ilk ortaya çıkanlardan dolayıdır. Scooter denince akla ilk gelen görüntüdeki araçlarda iki teker vardır. Hafızalarımıza bu kelime 2 tekerli şekilde kazınmıştır.

Günümüzde 3 tekerlekli scooter modelleri özellikle çocuk kullanıcılar için tercih edilir oldu. Ama 2 tekerliler de eski popülaritesini kaybetmedi. Aksine elektrikli scooter modelleri ortaya çıkmaya başlayınca 2 teker kullanımı daha da yaygınlaştı.

Yaşadığımız dönemde scooter giderek yaygınlaşan bir oyuncak ve bireysel ulaşım aracı oldu. Çocuk kullanıcılar genellikle 3 tekerli scooter modellerine yönelirken yetişkinler iki teker kullanmaya devam ediyorlar. 2 tekerli plastik scooter bulmak zordur. Taşıdığı yük itibariyle daha çok yetişkinlere yönelik olduğu için metal malzemelerden üretilenleri yaygındır.

 

2 Tekerlekli Scooter Mekanizması

Ön ve arka olmak üzere iki tekeri bulunan bu modeller basit mantıklı araçlardır. Ön tekerine bir gidon yardımıyla dönme/yön verme özelliği kazandırılır. Kullanıcı gidonu döndürerek ön tekerleğin yönünü değiştirir ve basit mantıkla scooterda aynı yönde dönüş sağlar.

Yetişkin scooter modelleri de iki teker olarak üretilirler. Bu modellerde de aynı mantık vardır. Çocuk scooter modellerine göre daha dayanımı yüksek malzemeden imal edilirler. Arka tekerin üzerinde firenlemeyi sağlamak için fren balatası bulunur. Sürücü hareket halindeyken bir ayağı ile arkadaşı mekanizmaya basar ve balata arka tekere sürter. Bu durumda da frenleme oluşur ve araç durur.

İki tekerli elektrikli scooter modellerinde ise durum biraz daha farklıdır. Sistem mantığı olarak yine aynı işler. Ama frenleme mantığı olarak daha farklıdır. Çünkü elektrikli scooter modelleri daha hızlı yol alır ve daha ağırdır. Bu araçları ayakla durdurmak veya yetişkin scooter modellerinde olduğu gibi balata sistemiyle frenleme yapmak çok da kullanışlı değildir. Bu sebeple arka tekerlekde bir fren diski bulunur. Frenleme gidonda bulunan ve bisikletlerden de alışık olduğumuz fren mandalının sıkıştırılmasıyla devreye girer. Balatalar fren diskini sıkıştırır ve tutar. Bu durum da frenleme oluşarak araç durur.

 

2 Tekerli Scooter ve Avantajları

İki tekerli scooter birçok avantaja sahiptir. Bunların başında daha az elemana sahip olmasından dolayı problem çıkarma ihtimali daha düşüktür. Kullanımında dengede durmayı beceren herkes zorluk çekmez. İki teker, üçtekere göre yere olan teması daha azdır. Bu sebeple de özellikle elektrikli scooter modellerinde sürtünme önemli rol oynadığı için bu durum bir avantajdır.

 

2 Tekerli Scooter ve Dezavantajları

2 tekerli scooter, dezavantaj yönünden çok da önemli bir probleme sahip değildir. 3 tekerli scooter modellerinde olduğu kadar dengede durma konusunda kolaylık sunmaz. Bu sebeple çocuk modelleri için son yıllarda pek tercih edilmiyor. Onun haricinde de elle tutulur bir problem veya dezavantaja sahip değillerdir. Klasik modeller oldukları için günümüzde hâlâ kullanılmaktadırlar.

 

2 Tekerlekli Ucuz Scooter Modelleri

 

2 tekerlekli ucuz scooter sahibi olmak istiyorsanız tam yerindesiniz. İmalatçı firmaların garantisiyle internet sitemizde birbirinden kaliteli ürünleri bulabilirsiniz. Türkiye’nin ilk ve tek yalnızca scooter satışı yapan eticaret sitesi olarak sizlere en kaliteli ürünleri en ucuz fiyatlarla sunmaya devam ediyoruz.

Elektrikli scooter modelleri için ilgili kategoriye göz atabilir ve güvenli alışverişin keyfini çıkartabilirsiniz.

 

Etiketler: 2, tekerlekli, scooter, scooter avantajları, elektrikli, elektrikli scooter, skuter, escooter
Nisan 04, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR